Voeding

 

Luister naar jouw lichaam!

Over de jaren heen zijn we voeding meer als beloningssysteem gaan zien en moet het vooral lekker zijn. We letten er eigenlijk niet meer op wat het met ons lichaam doet. We nemen ons wel voor om gezonder te gaan leven, maar dat is meestal van korte duur en vaak vinden we het maar een lastig want het stopt ons van het zogenaamde echte genieten.

Maar is dit wel zo. Genieten we op deze manier wel of houden we onszelf gewoon voor de gek.

Mijn manier van eten was verre van ideaal. Sloeg vaak mijn ontbijt over en had dan later op de dag zin in iets zoetigs, Als lunch was het vaak brood en mijn avondeten bestond uit een afhaalmaaltijd of ik kookte iets makelijks. Kant en klare salades van de Albert Heijn waren ook populair.

Ik had er geen idee van wat dat met mijn lichaam deed. Op korte termijn meestal ook niet veel, maar als je dat enige tijd volhoudt dan komen de klachten (klachtjes) vanzelf wel.

Het is belangrijk dat je naar je lichaam leert luisteren en begrijpen dat voeding een grote invloed heeft op je lichaam en geest. Alle vooropgezette ideeen over eten zal je los moeten laten, om voor jezelf een nieuwe weg te vinden. Dit vergt lef want je gaat tegen de stroom in, maar je zal zien dat het steeds makkelijker en leuker wordt en zelfs jouw omgeving inspireert.

 

 

Ontspanning

Ontspanning

Beweging

Beweging

Inspiratie

Inspiratie