Geraffineerde Suikers

 

Er is steeds meer bekend over de slechte invloed van geraffineerde suiker op je lichaam. Het effect is te vergelijken met drugs. zodra je iets eet wat suiker bevat krijg je gelijk een lekkere opkikker. Direct resultaat. Maar wat kost het op de lange termijn? Geraffineerde suiker komt direct in het bloed terecht om dit te verwerken zal de alvleesklier meer insuline moeten aanmaken om det hoge bloedsuikerniveau te reguleren. Als dit af en toe gebeurd is ons lichaam heel goed in staat om hier mee om tegaan. Jammer genoeg zorgt ons voedingspatroon ervoor dat de alvleesklier en de andere betrokken organen harder moet werken dan goed voor ze is.  Wat op de lange termijn schade oplevert.

Vaak weten we niet eens dat we geraffineerde suikers eten. Een schepje suiker in de koffie of thee dat gaat vrij bewust. Maar ook in veel onze vleeswaren, brood, yoghurts, kruidenmixen..etc zitten toegevoegde suikers. Omdat jouw lichaam gewend raakt aan die rush zal het constant naar een nieuwe kik vragen. De enige manier om dit te stoppen is om alle geraffineerde suikers uit jouw voeding te halen.

Klik hier voor een lijst met de meeste vormen van geraffineerde suikers die je op etiketten tegenkomt.

Nu is het voor ons moeilijk geworden om ongezoet te eten en zijn er de zogenaamde gezonde suikervervangers op de markt:

ik noem er hier vier:

  • Palmsuiker of ook wel kokosbloemsuiker
  • Ahornsiroop (kleine hoeveelheid)
  • Agavesiroop (kleine hoeveelheid)
  • Stevia

Ik heb de laatste nog niet geprobeerd, maar de eerste drie wel. Op het moment dat je helemaal geen geraffineerde suikers meer eet en je lichaam steeds schoner wordt, merk je al snel wat een product doet. Bij mij hadden deze suikers toch een effect. Kleine kik en vrij snel erna een downer wat voor een geirriteerd humeur zorgde. Mijn bloedsuikerregulatie komt dan in een soort onbalans, het duurt dan weer een paar dagen om me weer volkomen in balans te voelen. Ik heb dus besloten voor mezelf om ook geen suikervervangers meer te eten, hoe gezond ze ook beschreven worden. Ik beperk me tot de natuurlijke suikerinname via bijvoorbeeld groente en fruit. Dit kan voor jou anders zijn….