Afslanksupplementen, werken ze echt?

Home » Informatie over voeding » Afslanksupplementen, werken ze echt?
Afslanksupplementen

Afslanksupplementen,

Google het maar eens en je krijgt een enorme lijst.
Er is voor elk wat wils en de beloftes liegen er niet om.

De meeste mensen weten dat dit niet de oplossing is naar een gezonder leven, maar er is toch een enorme markt. Want de zomer nadert en je wilt weer toonbaar zijn in jouw nieuwe badkleding.
Op zulke momenten kunnen we de verleiding van zo’n product niet weerstaan.

Ook ik heb regelmatig gekozen voor die zogenaamde snelle oplossing.
Waarbij de Guaranapillen mij het meest bij staan. Daarvan werd ik zo hyper dat ik niet meer stil kon zitten, ik wilde blijven rennen.  Van al dat rennen was ik vast afgevallen, maar het leverde me iets te veel onrust op.

Waarom we het doen is wel duidelijk, we willen zo snel mogelijk resultaat met de minste moeite.

Maar hoe goed of slecht zijn deze afslankproducten nou?

Neem nu een poedertje dat  uitzet in jouw maag waardoor je een vol gevoel krijgt.  Je eet minder, want er kan niet veel meer bij, wat als gevolg heeft dat je afvalt. Hoera doel bereikt…toch?
Als je dan de gemiste vitamines en mineralen aanvult in pilvorm dan krijg je die ook binnen en  blijven we gezond. Geloof jij het?

Een vetbinder, dat de vetopname vermindert . Vet lijkt wel een vijand geworden, maar ons lichaam heeft vetten nodig.

Shakes en repen in plaats van gezonde voeding. Dat hou je toch nooit een paar weken vol?.

Afslankpillen die je helpen bij het afvallen. Ze onderdrukken je hongergevoel en geven je meer energie. Geen wonder als een van de belangrijke ingredienten caffeine is. Zo ga je lekker stuiterend de dag door. Neem een extra kopje koffie zou ik zeggen.

Pillen die de slechte koolhydraten uit je lichaam halen. Buiten dat ik er niks van geloof. Is het misschien een hint om bewerkte  koolhydraten te vermijden en  meer onbewerkte te gaan eten.

Wat is het beste voor jouw lichaam?

Ik vind het maar moeilijk door zoveel aanbod  het bos nog te zien. En eerlijk gezegd geloof ik  niet wat ze beloven. Want als het lichaam zijn werk goed wil doen, heeft het namelijk koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen nodig. Voeding is namelijk de brandstof die ons lichaam in beweging houdt, zorgt voor onze groei en laat onze organen optimaal functioneren.
Daarom denk ik dat gezond eten, voldoende beweging en genoeg water drinken het beste effect heeft.

Deze weg  duurt misschien een beetje langer, maar het resultaat is vaak blijvend, want je verandert iets  aan jouw levenstijl.

Dus voordat je de aankoop doet, sta even stil bij wat je echt wil: snel maar kort resultaat  of een blijvend resultaat dat iets meer moeite kost.

Wanneer je last hebt van zwaar overgewicht,  is het misschien verstandig om de huisarts te raadplegen die kan je op een gezondere manier op weg helpen.

Welke keuze je ook maakt, geniet in elk geval met volle teugen van de zomer!

 

 

 

Deel dit artikel met je vrienden!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *